Mensenrechten erg goedkoop in Vietnam!

Door Mark Demesmaeker op 14 december 2017

Over de jaren heen heeft Vietnam zich ontpopt tot een volwaardige partner van de EU. Dat wordt bevestigd in een ‘vrij’-handelsakkoord. ‘Vrij’ is nochtans een woord dat Vietnam vreemd is.

De communistische machthebbers tolereren geen vrijheid van media, mening en vergadering. Mensenrechtenactivisten, journalisten en bloggers riskeren dagelijks intimidatie, geweld en opsluiting.

Daarom drukken wij vandaag onze steun uit voor het groeiend aantal moedige burgers die het toch hebben aangedurfd om zich uit te spreken tegen het politbureau. Onder hen blogger Nguyen Van Hoa en mensenrechtenactiviste Nguyễn Ngọc Như Quỳnh. Beiden veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor het verspreiden van hun boodschap.

Het opsluiten van bloggers en activisten mogen wij als Europese Unie echt niet tolereren. Ik roep u daarom op om de Vietnamese overheid te wijzen op haar tekortkomingen en haar onder druk te zetten om al haar mensenrechtenverplichtingen na te komen. Vrije handel en een vrije samenleving gaan hand in hand!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is