N-VA coöpteert Mark Demesmaeker als senator

Door N-VA op 18 juni 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019, N-VA
Mark Demesmaeker

De partijraad van de N-VA koos dinsdag Mark Demesmaeker voor de gecoöpteerde Senaatszetel waar de partij recht op heeft. “Ik ben de partij zeer dankbaar dat ik mijn politieke werk op nationaal niveau kan verderzetten. Al is het wel een heel andere omgeving. Ik blijf samen met mijn partij ijveren voor de uiteindelijke afschaffing van de Senaat. Maar dat zal me niet weerhouden om ook hier mijn stem te laten gelden voor de zaken die mij nauw aan het hart liggen: een écht Vlaams en een écht groen beleid”, reageert Demesmaeker.

Van tv naar parlement

Mark Demesmaeker zette in 2004 de stap naar de nationale politiek. Daarvoor was hij onder meer nieuwsanker bij VTM en presenteerde hij diverse tv-programma’s. Hij werd in 2004 meteen verkozen tot Vlaams Parlementslid in de kieskring Vlaams-Brabant. Hij behield die zetel bij de volgende Vlaamse verkiezingen in 2009. Ondertussen was hij sinds 2006 ook schepen in zijn thuisstad Halle.

Europarlementslid

In 2013 volgde hij Frieda Brepoels op als Europees Parlementslid. Daar zette hij zich vooral in voor het zelfbeschikkingsrecht van de Catalanen. Maar het was vooral op het vlak van milieu dat Mark hoge ogen gooide. Al in 2017 werd hij door Vote Watch uitgeroepen tot meest invloedrijke Europarlementslid inzake milieu, en in 2018 werd hij door het European Parliament Magazine genomineerd voor beste milieuparlementslid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is