Wij moeten het leven van dokter Djalali redden!

Door Mark Demesmaeker op 13 december 2017

247 executies in de eerste helft van dit jaar. Van wie drie vrouwen en drie kinderen en 12 publieke terechtstellingen. Het rapport van de VN over Iran leest als een thriller. 

De laatste naam die werd toegevoegd aan de lange lijst van mensen die wachten op hun executie, is die van dokter Ahmadreza Djalali.  Arts, gerespecteerd Europees staatsburger, echtgenoot en vader van twee. Ook in mijn land gekend voor zijn medische gastcolleges aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ter dood veroordeeld op basis van dubieuze bewijsvoering. Zijn advocaat liet na hoger beroep aan te tekenen waardoor zijn executie uitvoerbaar is. Ik citeer de rector van de VUB in de Vlaamse pers: ‘als arts en expert in de rampengeneeskunde had hij slechts 1 drijfveer : mensenlevens redden. Nu is het zijn eigen leven dat aan een zijden draadje hangt. En er is geen arts die hem kan redden.’ 

Daarom deze dringende, emotionele oproep: mevrouw Mogherini, aub, gebruik al uw invloed NU om het leven van dokter Ahmadreza Djalali te redden.

Het nucleair akkoord met Iran mag uw ogen niet sluiten voor de gruwelijke mensenrechtenschendingen!

Dat zou neerkomen op medeplichtigheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is