Hij keek daarvoor naar de voorbeeldrol van het Limburgs Nationaal Park Hoge Kempen. Een goeie 4 jaar later is de erkenning door de Vlaamse regering een feit. Hiervoor hebben 12 gemeenten en betrokken partners hard gewerkt aan een masterplan.

Stevig investeringsbudget

Om dat plan te realiseren voorziet de Vlaamse Overheid 608.000 euro per jaar. Daarnaast is er een stevig investeringsbudget beschikbaar de komende jaren.

Natuur en erfgoed

De erkenning is een hefboom om de natuur in dit bijzondere gebied beter te beschermen, verbinden en versterken. Met plaats voor duurzame recreatie, toerisme en landbouw. En met  nadruk op internationale uitstraling. We mogen best trotser zijn op wat we hebben: de mooiste bossen, een regio doordrongen van geschiedenis met uniek erfgoed, en landbouw die zorgt voor voedsel en onderhoud van onze landschappen

Kansen voor Halle

“Halle moet de ambitie hebben om een echte toegangspoort voor het Nationaal Park Brabantse Wouden te worden”, vindt raadslid en senator Mark Demesmaeker. “Voor toerisme, lokale economie en handelscentrum liggen hier de komende jaren kansen te grijpen. Maar dan moet er meer ambitie zijn om de toeristische troeven professioneler uit te spelen en er een economische motor van te maken. Van die ambitie hebben we van de groene toerismeschepen nog niet veel gezien. Halle kan veel beter!”

Onderwerpen